* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος

Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Click to get cool Animations for your MySpace profile
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...............................................Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Κακουρέϊκα Νέα

   ΚΑΚΟΥΡΑΙΪΚΑ*   
    

Μεγάλη επιτυχία είχε η καθιερωμένη εορτή της νεολαίας που οργάνωσε το βράδυ του Πάσχα ο σύλλογος. Η προσέλευση των νέων ήταν απερίγραπτη, το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας. Οι νέοι του χωριού μας και των γύρω χωριών χόρευαν τόσο παραδοσιακά τραγούδια όσο και μοντέρνους χώρους. Σερβιρίστηκαν ποτά και αναψυκτικά. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά που βοήθησαν στην διεξάγωγή της γιορτής.

Οι πατριώτες μας το Πάσχα τίμησαν το χωριό μας, όμως το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε την Μεγάλη Εβδομάδα ήταν η μη τέλεση των Θείων Λειτουργιών τις πρέπουσες ώρες. Μεγάλη Παρασκευή ο Επιτάφιος διεξήχθη στις 3:00 το μεσημέρι ενώ η Ανάσταση έγινε το Μεγάλο Σάββατο στις 8:00 το βράδυ! Καλό θα ήταν η Ιερά Μητρόπολη, την Μεγάλη Εβδομάδα να μεταθέτει έναν ιερέα στο χωριό μας, διότι τις ημέρες του Πάσχα το χωριό μας συγκεντρώνει πάνω απο 300 άτομα. Είναι δύσκολο για τον παπα-Νίκο ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να εξυπηρετήσει 4 χωριά.

Στις 7 Μα'ίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στου Μπάλα. Χοροστάτησε ο παπα-Νίκος, την ταβέρνα ανέβαλε ο κ.Φώτης Μητρόπουλος με τα έσοδα να δωρίζονται στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου.

Μετά το Πάσχα έγινε βάφτιση στο χωριό μας, καθώς βαφτίστηκε το δεύτερο κοριτσάκι του Λαμπη Κωστάρα και το όνομα αυτής Παναγιώτα. Ο σύλλογος του εύχεται ολοψυχα να του ζήσει και να την δεί όπως επιθυμεί.

Ο σύλλογος 12 και 13 Αυγούστου προγραμματίζει καθαρισμό των πηγών Κεφαλόβρυσσο, Γκολέμη και σπηλιά Λαγάφτη. Παρακαλούμε θερμά τους πατριωτές και ιδιαίτερα τα νέα παιδία να δώσουν βροντερό παρόν σε αυτή την πρωτοβουλία του συλλόγου. Στο τέλος θα ακολουθήσει πικ-νικ στα βαθύσκια πλατάνια του Γκολέμη. 

Στις 5 Μα'ίου έγινε από τον καπετάν-Νικόλα Κωστάρα χρηματική δωρεά για την δημιουργία Βιβλιοθήκης στο πνευματικό πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας. Υπεύθυνος για την κατασκευή της Βιβλιοθήκης ήταν ο Δημήτριος Κατριμουστάκης. Η Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στον ποιητή της ειρήνης Μήτσο Κατσίμη, η κόρη του Ζαϊρα μας διέθεσε τα βιβλία του συγγραφέα πατριώτη μας.

Καπετάν Νικόλα ο σύλλογος του χωριού σου σε ευχαριστεί θερμά και η πράξη σου αυτή να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους πατριώτες μας του εσωτερικού και εξωτερικού. Θα εκπληρώσουμε την επιθυμία σου να φτιαχτεί το Λαογραφικό Μουσείο του πνευματικού πολιτιστικού κέντρου του χωριού μας.

Τα πανηγύρια του Αυγούστου και οι καθιερωμένες γιορτές του συλλόγου θα πραγματοποιηθουν. Μέσα στον Ιούλιο θα βαφτούν οι δύο αίθουσες του πνευματικού πολιτιστικού κέντρου του χωριού μας, καθεπατριώτης που επιθυμεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει με τον σύλλογο.

Θα παρακαλούσαμε τους πατριώτες μας του εξωτερικού να ενημερώνουν τον σύλλογο του χωριού τους για τις δραστηριότητές τους.

Έφυγε από την ζωή η 107χρονη γιαγιά Τασούλα Ιωάννου-Κατριμουστάκη.(του Μιχαλόγιαννη).
 Ο Θεός να την αναπαύσει και τα εγγόνια της να την θυμούνται.

                                                  
                           Για το Δ.Σ ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
                                                        Δημήτριος Δαβιλάς 

____________________
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" αρ. φ. 245 - Μάϊος 2013