* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος

Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Click to get cool Animations for your MySpace profile
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...............................................Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Νίκος Κωστάρας: Ο συγγραφέας του καιρού μας που καρδιοχτυπάει μπροστά στις κοινωνι­κές φουρτούνεςΓια τον καπετάν Νικόλα Κωστάρα


Ομολογώ ότι πιάστηκα αδιάβαστος. Το διαπίστωσα όταν πήρα το τεύχος του περιοδικού «Ύφος» το Αφιερωμένο στο συγγραφικό έργο του Νίκου Κωστάρα. Τι πλούτος ωραίου έντεχνου λόγου, τι μετουσίωση συναισθημάτων, πόσα μηνύματα γνώσης και ανθρωπιάς. Ακόμα και πόσες διδαχές που βγαίνουν από τα κείμενά του. Ο Καββαδίας της πεζογραφίας. Αυ­τός που αιχμαλωτίζει τον α­ναγνώστη του, που του εκ­μυστηρεύεται τα μυστικά του, που απλώνει το φιλικό χέρι του στον οποιονδήποτε άνθρωπο -όπου κι αν βρί­σκεται. Διαβάζω με ενδιαφέ­ρον τα δημοσιεύματά του στην εφημερίδα μας, αλλά βλέπω πως πίσω από αυτά υπάρχει ο συγγραφέας του καιρού μας που καρδιοχτυπάει μπροστά στις κοινωνι­κές φουρτούνες και χαίρεται όταν το γενικό καλό υπερι­σχύει. 
Συχνά φέρνει στη μνήμη μας γεγονότα και δη­μιουργούς με σημαντικά κεί­μενα - πολύτιμα για τους νεότερους που μπορεί να μην τα ήξεραν. Αυτό το α­πλό γράψιμο με τη σαφήνεια και τις περιγραφές ουσίας κάνουν τα κείμενά του υποδειγματικά και ευχάριστα αναγνώσιμα. Ακόμα πρέπει να επισημάνω πως από τα περισσότερα γραφτά του αναδύεται και ένας ζωντανός στοχασμός, μια φιλοσοφική διάθεση που βγαίνει αυθόρ­μητα και χωρίς προπαρασκευή. 
Εκτός όλων των άλ­λων μαθαίνεις και κάτι περισσότερο από τον κόσμο των θαλασσινών περιπετει­ών. Καπετάν Νικόλα νάσαι καλά να ζεσταίνεις τις καρ­διές των ανθρώπων με την αγάπη σου.


Μιχάλης Σταφυλάς 
Διευθυντής "Πνευματική Ζωή"