* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος

Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Click to get cool Animations for your MySpace profile
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...............................................Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Δ.Ι. Καραμβάλης: H ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ

Ένας υπεύθυνος πνευματικός άνθρωπος
 που μάχεται στα μέτωπα  των καιρών τονίζοντας πως 
«Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΧΙ ΦΥΓΗ». 
Πολλά και ποικίλα θέματα διαπραγματεύεται η εμπνευσμένη γραφίδα του Νίκου Κωστάρα, πνευματικού δημιουργού με πολύπλευρο και πολύχυμο έργο. Μιλά για τη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας και την αξία της, καταθέτοντας πλούσιο τον οβολό του για την υπεράσπιση του ευαίσθητου αυτού παλμογράφου, που είναι και εργαλείο μνήμης και συνείδησης. Το έργο του είναι προϊόν ευθύνης. 
Μιλά για την ξεχασμένη επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, και τη σημασία της στο σύγχρονο ελληνισμό, με γλώσσα ποιητικότατη και σφύζουσα, με πλούσιο λεξιλόγιο και με φόρτιση νού και ψυχής. Πραγματοποιεί εύστοχες παρατηρήσεις και οι θέσεις του είναι σημαντικότατες και καίριες. Ακόμη άνθρωπος με οικολογικές ανησυχίες και μηνύματα μιλά με καημό για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, αναλύει τους λόγους και τα αίτια και προτείνει λύσεις πριν να είναι πολύ αργά. 
Ένας υπεύθυνος πνευματικός άνθρωπος που μάχεται στα μέτωπα των καιρών τονίζοντας πως «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΧΙ ΦΥΓΗ». 
Η γλώσσα του είναι στέρεα δομημένη, ενώ θέτει σημαντικότατα ερωτήματα και προβληματισμούς, ευαισθητοποιώντας έτσι τον δέκτη – αναγνώστη των κειμένων του. Είναι μέλος πολλών σωματείων και ιδρυμάτων και προσφέρει ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του ενώ αξίζει να μιλήσουμε για το πολυσχιδές των δραστηριοτήτων του καθώς και τις αρκετές δημοσιεύσεις έργων του σε λογοτεχνικά έντυπα και εφημερίδες. Η εργασία του είναι και ερευνητική και έχει προσωπικό ύφος και ταυτόχρονα τεκμηριώνει το λόγο του με πολλές αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα. Δίκαια το έργο του έχει αναγνωριστεί, βραβευτεί και τιμηθεί. Ακόμη αρκετά από τα κείμενά του τα έχει εμπνευστεί από την μακρόχρονη θητεία του στις θάλασσες και τους ωκεανούς με μεγάλα ποντοπόρα πλοία και το έργο του αποπνέει δροσιά και αρμύρα. Είναι ένας Έλληνας και ταυτόχρονα πνευματικός πρεσβευτής μας και ένας σημαντικός τομέας αναφοράς είναι τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση και η ιστορία.
Συγχαίρουμε τον Νίκο Κωστάρα για το πλούσιο έργο του και του ευχόμαστε υγεία και πνευματική δημιουργία.
Δημήτρης Ι. Καραμβάλης
Δικηγόρος – Λογοτέχνης

Σαν τα λούλουδα του κάμπου…

του Νίκου Κωστάρα

Ήρθε μία στιγμή στη ζωή μου, όπου κάποιοι άνθρωποι μου έμοιασαν σαν τα «λούλουδα του κάμπου». Η εικόνα του κάμπου - με το χώμα, τις πέτρες, τα σπαρτά, τα διάφορα αυτοφυή χόρτα- απλώθηκε μπροστά μου στο τέλος μιας εκδήλωσης Λόγου και Τέχνης. Είναι τότε που ένοιωσα ότι: όπως μέσα στους γήινους κάμπους ανθίζουν και τα λούλουδά του, έτσι και μέσα στις κοινωνίες μας, υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν σαν εκείνα. Χρώματα διάφορα, μεγέθη ποικίλα, ποιότητες λογιών-λογιών -από τα πιο ταπεινά, μέχρι τα πλέον δυσεύρετα ή σπάνια-. Όπως και να ’ναι όμως, ομορφαίνουν τον κόσμο γύρω τους…

Σαν τα λούλουδα του κάμπου -στα δικά μου μάτια- φαντάζουν οι άνθρωποι που «εκτίθενται» με λόγο και με έργο. Αυτοί που άνοιξαν την πόρτα της ιδιωτείας και βγήκαν έξω στην «αγορά» για να ζυμώσουν και να ζυμωθούν. Εκεί όπου πλάθεται « ο άρτος ο επιούσιος», με το προζύμι του Έλληνα Πολιτισμού ο οποίος κουβαλάει τον καημό, για έναν «καλύτερο κόσμο» από αυτόν εδώ τον «γυάλινο»….

Νίκος Κωστάρας: Ο καπετάν Νικόλας με τ’ όνομα. Ένα όνομα, το οποίο υπογράφει τα κείμενά του που δημοσιεύουν εφημερίδες και περιοδικά ανά την… επικράτειαν. Κείμενα γεμάτα Ελλάδα, φορτωμένα με αποδείξεις, πως Ετούτη η Πατρίδα, Αυτός ο Πολιτισμός και η Ελληνοσύνη ως Συνείδηση , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ! Κουβαλάνε στο άρμα τους θησαυρούς, που προκαλούν: για ΧΑΛΑΣΜΟ και για πλιατσικολόι, δηλωμένους εχθρούς, «φίλιες δυνάμεις» και «γηγενή καθάρματα». Χαλασμός και Πλιάτσικο, προδοσία στην προδοσία, χρέος στο χρέος (ακόμα ΚΑΙ στις Δυνάμεις της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Κατοχής ΧΡΩΣΤΑΜΕ!!!!), κατρακύλα την κατρακύλα (σε ΟΛΑ τα επίπεδα) και η σημερινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ της Ελλάδας και του ελλαδίτη πονάει όποιον…. « Επιμένει Ελληνικά», και δεν στέκεται αποκλειστικά στα πόσα ευρώ του κόψανε, του κλέψανε, χρωστάει! Και τούτη η επιμονή είναι στεριωμένη πάνω σε «Έρωτα ανίκητο στη μάχη». Στη μάχη σαν ετούτες, που διεξάγονται «εν καιρώ ειρήνης» και δεν άφησαν λίθον επί λίθου πάνω στον «Ναό» ο οποίος αφορούσε στις Ανθρώπινες Αξίες. Κι ο καπετάν-Κωστάρας κυβερνάει το καράβι της ζωής του συντροφιά μ’ αυτόν τον Έρωτα!

Με πλησίασε αυτός: Μου συστήθηκε με τη ζέστη του ανθρώπου που χαίρεται να κάνει φίλους, να μοιράζει εγκάρδιες καλημέρες, να προσφέρει με λεβέντικη καπεταναίικη απλοχεριά, τον καλό του λόγο. Εκείνο που εκτιμώ βαθιά σ’ αυτόν τον άνθρωπο, είναι το ότι ΔΕΝ περιμένει να πάρει πίσω, τίποτα από ό,τι σου δίνει. Τον παρακολουθώ χρόνια τώρα. Είναι ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΗΣ γιατί αγαπάει το Μαρούσι, και γι αυτό είναι πανταχού παρόν σε κάθε εκδήλωση τοπικού φορέα. Νοιάζεται για τους συλλόγους του, για το έργο τους, αγαπάει, σέβεται, καμαρώνει - και το εκφράζει- όσους δουλεύουν-προσπαθούν για τον Τόπο μας. Δεν τσιγκουνεύεται το «μπράβο». Δεν κρατάει στη μιζέρια της σιωπής την θετική του κρίση. Θα σε πάρει στο τηλέφωνο και θα αφήσει μήνυμα. «Γεια σου Μπουμπουλίνα….». Σε εμψυχώνει, σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις να παλεύεις ακόμα και με τους «ανεμόμυλους», γιατί ετούτος ο καπετάνιος το ψυχανεμίζεται πως όλα τούτα τα ’χεις ανάγκη! Ξέρει πως όλοι οι άνθρωποι- όταν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ παλεύουν να μη χαθεί το όνειρο- το θέλουν το μπράβο, το ευχαριστώ, το κανάκεμά τους. Σαν τα μικρά παιδιά….
Νίκος Κωστάρας. Ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων, που ξεχωρίζουν μέσα στον Μαρουσιώτικο Κάμπο. Στη φωτογραφία, είναι μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Χούλιαρη που και αυτός άφησε το στίγμα του στον Τόπο μας με το πολιτιστικό του έργο. Άνθρωποι Ωραίοι «σαν τα λούλουδα του κάμπου».Κοινωνικά από τον Καπτα Νικόλα Κωστάρα

  Κοινωνικά  
Γέννηση
Τη 2η όμορφη θυγατέρα απέκτησαν η Μαρία και ο Γιάννης Καζάς από τη Δημητσάνα και πανευτυχής ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσίτουρας για τη δεύτερη εγγονούλα του.
Τους εύχομαι εγκάρδια να ζήσει και να την καμαρώσουν και νυφούλα.
Καπτα Νικόλας Κωστάρας

+Κηδεία
Κηδεύτηκε στις 6/4/2011 στο κοιμητήριο Χολαργού η αξέχαστη ξαδέρφη μου Ελένη, σύζυγος του Δημητρίου Αθ. Μητρόπουλου από τα Κακουραίικα. Την αποχαιρέτησε η κόρη της φιλόλογος Εύη. Ο Ύψιστος ας την αναπαύσει.
Βαθιά συλλυπητήρια από τον Καπτα Νικόλα Κωστάρα


Επιστολή του Π. Δ. Κατσαδούρη

Νομικός  Σύμβουλος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων