* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος

Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Click to get cool Animations for your MySpace profile
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...............................................Καλό ταξίδι καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για πάντα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Περιοδική Επιθεώρηση ΥΦΟΣ: Αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο του ΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ



          Το ΤΕΥΧΟΣ 14ο σε ειδική έκδοση της περιοδικής επιθεώρησης ΥΦΟΣ έχει εξ’ ολοκλήρου αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο του ΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ. Το τεύχος είναι σε μεγάλο σχήμα με πολύχρωμο εξώφυλλο να έχει ένθετη φωτογραφία του τιμώμενου και το καράβι που υπηρέτησε ως καπετάνιος πολλά χρόνια στην ανοιχτή θάλασσα. Τριακόσιες είκοσι (320) σελίδες του ταξιδευτή κάπταιν – Νικόλα Κωστάρα είναι αφιερωμένες στο ΥΦΟΣ. Στο οπισθόφυλλο το χωριό του Κακουρέϊκα – Αρκαδίας και μικρή ένθετη του Ν. Κωστάρα. Το Αφιέρωμα αυτό έπρεπε να γίνει για τον Αρχιπλοίαρχο Εμπορικού Ναυτικού Νικόλαο Ι. Κωστάρα και ν’ αναφερθούν στη ζωή και το έργο του Ταξιδευτή και Στοχαστή Καπετάνιου. Έτσι έσμιξαν εκατόν είκοσι (120) διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Φιλόλογοι, Λογοτέχνες, Επιστήμονες, Δημοσιογράφοι, Ναυτικοί, Ιστορικοί συγγραφείς και απλοί άνθρωποι του μόχθου, για ν’ αναφερθούν με πολλή αγάπη και σεβασμό στον 82ετή σήμερα, συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Κωστάρα, με πεζό κι έμμετρο λόγο, σχόλια και σημειώματά τους. Παραθέτει ακόμη βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Σύνδεσμο Ιστορικών Συγγραφέων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ενώσεις Δημοσιογραφικές, άλλα Πολιτιστικά και Ιδρύματα της θάλασσας, της Εκκλησίας, του Αθλητισμού και του τόπου του.
          Αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ο εκδότης, δημοσιογράφος Πάνος Σ. Αϊβαλής, το πλούσιο και δημιουργικό έργο του Κάπταιν – Νικόλα Κωστάρα και έδωσε μορφή, άρωμα, αέρα της θάλασσας και του τόπου του τιμώμενου, την Αρκαδία. Σταθήκαμε ώρα πολλή στην αναφορά του Δρ. Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Ηλία Γιαννικόπουλου, που έκανε την τιμητική του εκδήλωση στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ξεχωρίζει.
          Η ΜΑΚΡΑ θητεία στα Γράμματα του Νίκου Κωστάρα δεν πήγε χαμένη. Φέρνει πάντα την ήρεμη ρέμβη, την αναπόληση και τη νοσταλγία. Τα βιώματα γέμισαν τη μεστή ζωή του. Μια χειραψία ζεστή και η συνομιλία με πνευματικούς ανθρώπους τον έκαναν μια ολοκληρωμένη φυσιογνωμία. Έχει βάρος!...
            ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β. ΤΖΟΚΑΣ
                           Πρόεδρος
ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου